Vieren

Wij hebben altijd iets te vieren met elkaar en met iedereen die belangstelling heeft.

Op 27 augustus 1861 werd onze Aalsmeerse ok kerk ingewijd, deze maand dus precies 161 jaar geleden. 

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat, in navolging van de Oud-katholieke kerken in Duitsland en Zwitserland het verplichte celibaat in onze kerk werd afgeschaft na vele jaren van overleg.

Komende zondag, 28 augustus vieren we de Twaalfde zondag na Pinksteren, de zondag van de eerste en de laatste plaats met als voorganger pastoor Robert Frede uit Haarlem. Het onlangs gerestaureerde orgel gaat bespeeld worden door Aja Leemans. De officiële ingebruikneming moet nog gebeuren. Cantor is Gertjan Arentsen.

Prent uit een serie met 28 prenten gemaakt door de broers Richard en Jan van Orley, 
Brussel, ca. 1685 – ca. 1700, ets en gravure, Rijksmuseum

Toelichting bij de prent, met dank aan Marina van der Waag: de Evangelielezing begint met de genezing van een waterzuchtige. Christus is door één van de leiders van de Farizeeën uitgenodigd voor een maaltijd. In zijn huis geneest Hij een man die lijdt aan waterzucht. De zieke man knielt voor Christus. Op de achtergrond zitten mensen aan tafel.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *